Sayım Nasıl Yapılır ?

Sayım Nasıl Yapılır ?

    Deponuzdaki  malların;  miktar olarak sayılıp, mevcut miktarla karşılaştırılmasına sayım denmektedir.  Webticaride sayım yapmak için; stok>sayım>yeni sayım  menüsü kullanılır.   Eski sayım fişlerinestok>sayım  menüsünden ulaşabilirsiniz 

    Sayım depo bazlı yapılmaktadır, öncelikle sayacağınız depo yu seçmeli ve ardından sağdaki listeden sayacağınız stokları  listeye eklemelisiniz. ardından, saydığınız miktarı sayım alanına girerek ENTER la onaylamalısınız.  Enter la onaylanmayan miktar işleme alınmaz.

     Sayım detayları için  kanalımızdaki sayım videomuzu izleyebilirsiniz. 

   Sayımı kaydetmek sayımın stoklara işleneceği anlamına gelmez, kontrol için kullanılır. Stoklara işlenmesi için eski fişte veya yeni fişte uygula demeniz gerekir.  Uygulamanın ardından, sayılan alanına girdiğiniz miktar; sayım tarihinde otomatik olarak ,giriş ve çıkış fişi yapılarak stok sayınız düzeltilir. Sayımın depo bazlı çalıştığını unutmayınız, sadece seçtiğiniz depo stok miktarlarını etkiler.

    Stok kartının altında veya stok listesinde ürüne sağ tıklanıp durum ile ilgili deponuzdaki stok miktarları kontrol edilebilir.

    Farklı personelinizin saydığı sayımları, listeden seçerek, tek bir fişte toplanmasını sağlayabilirsiniz, Birleştirilen fişler silinmez listede yine gözükecektir.  Sonrasında, birleştirilen fişi uygulamalısınız.

Farklı personellerinizin saydığı sayımları, listeden seçerek, birleştirip yeni sayım fişi oluşturup, tek bir fişte toplanmasını sağlayabilirsiniz.

Stok miktarlarını depo bazlı kontrol etmek için Raporlar>stok>envanter>Anlık maliyete bağlı envanter   raporunda ve ya diğer envanter raporlarından, depo seçerek topluca  kontrol edebilirsiniz.

Eğer  tüm deponuzdaki stokları sıfırlamak isterseniz, ilgili depoyu seçtikten sonra detay tabındaki Listede olmayan stokları sıfırla [x} tik ini işaretleyip uygula dediğinizde; listede ekli olmayan diğer bütün  stoklar  sıfırlanacaktır.

Yine  Listede olmayan stokları sıfırla [x}  ayarı ile; depodaki tüm ürünlerin girişini yaptıktan sonra kalan stokların sıfırlanması için harika bir seçenektir.

*Eklemiş olduğunuz stokların en sağındaki  İ ikonuna tıkladığınızda eski sayım fişi bilgilerine hızlıca erişebilirsiniz.

*Yanlışlıkla uyguladığınız sayım fişlerini geri al butonu ile geri alabilirsiniz.

*Sayım uygulama sonrası yapılan giriş ve çıkış düzenlemesinin sayım fişinin  tarihi ve saatinde uygulandığını unutmayın.



Sayım detayları için  kanalımızdaki sayım videomuzu izleyebilirsiniz. 

Toplu Cari İşlemleri Nasıl Yapılır ?

 Mail Ayarlarımı Nasıl Yapabilirim?

Önemli Notlar ve Kısa Yollar