İhraç Kayıtlı Fatura Nasıl Kesilir?

İhraç kayıtlı fatura nedir ?

    İhracat kayıtlı satış, imalatçının ihracatçıya yaptığı ve faturalanmasında KDV tutarı alınmayan satışlardır. İmalatçı, ihracat yapan kişi veya kurumdan alamadığı KDV tutarını ilgili devlet kurumlarına başvurarak vergi iadesi şeklinde alabiliyor.

    Eğer ürün satışı yapılan bu kurum/kuruluşlar, ihracat yapacaksa üretici olarak 3065 sayılı KDV kanununa dayanarak ihraç kayıtlı fatura kesebilir. Diğer bir deyişle, ihraç edilmek şartıyla imalatçılar tarafından gönderilen mallara ait KDV, ihracatçı firma tarafından imalatçıya ödenmez.

     Oluşturduğunuz fatura’nın cari’sini seçtikten sonra; stok kalemlerini ekleyiniz. Ürün kdv oranlarının doğru olduğundan emin olunuz. (KDV oranları zorunlu girilmelidir.)

 

    Faturanın her kalemine özel ihraç tanımlarının girilmesi gerekmektedir. İlgili Stok kaleminin üzerine sağ tıklayıp, açılan menüde e-Fatura Detay formu açılır ve gerekli alanlar doldurulur.(İstisna Kodu ,İstisna açıklaması …….).

   Fatura kalemi çok ise, üsteki formda bulunan Değeri Yay ile alttaki kalemlere aynı değerleri tanımlaya bilirsiniz.

Fatura Gönderme ve Yazdırma İşlemleri

e-Fatura ve e-Arşiv faturalarınızı göndermek için yapmanız gereken Webticari menüsünden Alış-Satış > Fatura altından fatura listesine erişin, ardından ilgili belgede bulunan e-Fatura/e-Arşiv Gönder butonunu kullanarak gönderim yapabilirsiniz.

e-Fatura ve e-Arşiv faturalarınızı yazdırmak için yapmanız gereken Webticari menüsünden Alış-Satış > Fatura altından fatura listesine erişin, ardından ilgili belgede bulunan e-Fatura/e-Arşiv Yazdır butonunu kullanarak yazdırma yapabilirsiniz.

E-Fatura Göndermeden Önizleme Yapabilir miyim?

E-Arşiv Portal Entegrasyonu Nasıl Yapılır ?

 

Önemli Notlar ve Kısayollar