Teknik Servis

Teknik Servis Programı

Teknik Servis Programını, bir işetmenin onarım, teslimat, iptal,takip, fiyatlandırma, giriş, ve çıkış durumlarının takibi için geliştirdik.

Tüm Süreç Kontrol Altında

Her türlü bakım onarım servislerinin ihtiyacına göre hazırlanan servis ön muhasebe yazılımıdır. Bu yazılım ile servisinize gelen ürünleri kayıt ederek verilen hizmeti, değişen parçaların takibini kolayca yapabilirsiniz

Adım Adım

Gelen ürünlerin hangi aşamada olduğunu, personel iş takibini, ürünün hangi atölyede ne kadar kaldığını gözlemlersiniz.

Seri No Takip

Seri numaralı ürünlerinizi takip edebilirsiniz, tüm sürecin detaylı dökümünü alabilirsiniz.

Rapor

Ürünün kaç kez geldiğini, seri numalararını, işlem yerini, arızasını ve kaç gün serviste beklediğini raporlayabilirsiniz.

Teknik Servis Programı hakkında

Detaylı açıklamalar 

Program Hakkında

      Bu programı onarım, teslimat, takip, fiyatlandırma, giriş-çıkış gibi durumların takibi için geliştirdik. Ürünün satışından itibaren başlayan sürecin takibi ve kontrolü çok kolay değildir. Binlerce çeşit ürün satışı yapılır ve bazıları garanti kapsamında bazıları ise işlem göremez halde olabilir. Dolayısıyla bu kadar karmaşık bir süreci en iyi şekilde yönetebilmek için teknik servis programına ihtiyaç duyarsınız. Tüm ihtiyaçlara çözüm üreten, online ve offline çalışan, yedekleme ihtiyacı olmayan bu programı ortaya çıkardık.

      Seri numaralı ürünlerinizi takip eder, tüm sürecin detaylı raporunu alabilirsiniz. Ürün tamiri için farklı istasyonlara sevk işlemi yapabilir ve personele iş emri verebilirsiniz.

      Online uygulamalardaki başarısıyla, rakipleri ile arasındaki farkı görmek, işinizi kontrol altına almak ve Webticari ailesinde yer almak için daha fazla zaman kaybetmeyin.

İş Emri

      Her yeni kayıt için yeni bir iş emri oluşturabilir ve iş emirlerinin listesini görüp izleyebilirsiniz. İş önceliği seçilerek kritik veya acil işlere öncelik tanımlayabilirsiniz. İş emri oluşurken seçilen personellerden bir ekip oluşturur ve işi hangi ekibin yapacağını belirlersiniz.

Görev Listesi

      Personel kendi kullanıcı bilgileri ile servis modülüne girdiğinde kendisi için atanmış iş emirlerini listesinde görür. Sonrasında ilgili personel iş emrinin içerisine girerek, kullanılacak parçalar ve işçilikleri servis hareketinin içine ekleyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz servise gelen ürünle ilgili resimleri de resim tabı altından ekleyebilirsiniz.

Sıradaki İşlem

      İş emri içerisindeki parça ve işçilikler eklendikten sonra iş bir sonraki işleme veya atölyeye gönderilir. Başlangıç tarihi, bitiş tarihi, teknisyen seçebilir ve iş emirleri listesindende işlem yeri değişikliği yapabilirsiniz.

Uçtan Uca

      Her yeni kayıt için yeni bir iş emri oluşur ve iş emirlerinin listesini Servis menüsü altından görebilirsiniz. İş önceliği seçilerek kritik veya acil işlere öncelik tanımlayabilirsiniz. İş emri oluşurken seçilen personellerden bir ekip oluşturur ve işi hangi ekibin yapacağını seçebilirsiniz.

Görev Listesi

      Personel kendi kullanıcı bilgileri ile servis modülüne girdiğinde kendisi için atanmış iş emirlerini listesinde görür. Sonrasında ilgili personel iş emrinin içerisine girerek, kullanılacak parçalar ve işçilikleri servis hareketinin içine ekleyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz servise gelen ürünle ilgili resimleri de resim tabı altından ekleyebilirsiniz.

Sıradaki İşlem

      İş emri içerisindeki parça ve işçilikler eklendikten sonra iş bir sonraki işleme veya atölyeye işlem butonu altından başlangıç tarihi, bitiş tarihi, teknisyen seçerek gönderebilirsiniz. Aynı şekilde Servis altındaki iş emirleri listesindende işlem yeri değişikliği yapabilirsiniz.

     Personel tanımları esnasında teknisyen tanımı yapmayı unutmayınız. Servise gelen ürün kabul aşamasından teslim aşamasına kadar birçok işlemden geçmektedir. Kabul, bakım, randevu, teslim gibi işlem yerleri ekleyebilir ve bu işlem yeri sayısını dilediğiniz kadar arttırabilirsiniz. Personelleri seçerek bir ekip oluşturabilir böylelikle işlem aşamalarının yanı sıra hangi işlemi hangi personelin yapacağını da seçmiş olursunuz.

Dönüştür

      İş emirlerinizi üç ayrı formda yazdırabilirsiniz. Kullanılan parçalar ve işçilikleri tek tuşla irsaliye ve fatura haline dönüştürebilirsiniz. Carinizin hesabına işleyebilir, müşterinize teklif olarak sunabilir veya arıza modülü ile ister kendi teknik servisiniz içinde onarıp isterseniz de tedarikçi firmaya ulaştırabilirsiniz. Teknisyen çalışma saatleri altından hangi personelin ne kadar çalıştığını izleyebilirsiniz. Bu performansa göre prim uygulaması ile çalışanlarınızı mutlu edebilirsiniz.

      Servise gelen ürünlerin geçmişini Servis menüsü altından görüp inceleyebilirsiniz. Ürün ismine göre veya kayıt numarasına göre arama yapabilir ürünün kaç kez ve hangi carilerden servise geldiğini izleyebilirsiniz.

      Raporlar altından yine ürüne göre arama yaparak ürünün kaç kez servise geldiğini, seri numalararını, işlem yerini, arızasını ve kaç gün serviste beklediğini raporlayabilirsiniz.

      Servis modülünün bir diğer kullanışlı özelliği de müşteriye özel bakım anlaşmaları ekleyebiliyor olmak. Müşterilerinize özel periyodik bakım sözleşmeleri ekleyebilir, bu sözleşmeleri ürünler ile ilişkilendirebilirsiniz. Müşteri ve sözleşme ile ilişkili ürünler, sözleşmenin yapıldığı tarih, başlangıç – bitiş tarihi sözleşme ile kayıt altına alabilirsiniz.

      İş emrinin içerisine girildiğinde cari ile yapılan sözleşmenin kalan gün sayısını görebilirsiniz. Periyodik zamanlar listesinden haftalık veya aylık olarak bakım geçmişini görüp gün gün yapılan işlemlerin dökümünü inceleyebilirsiniz.

Takip Et

      Bu yazılım ile servisinize gelen ürünleri kayıt ederek verilen hizmeti, değişen parçaların takibini kolayca yapabilirsiniz. Böylece o parçanın servisinize daha önce gelip gelmediğini ne işlemlerden geçtiğini kayıt altına alabilirsiniz. Servise gelen kaydın hangi personeller tarafından işleme tabi tutulacağını ve ekibin çalışma saatlerini inceleyebilirsiniz.

İşleyiş

      Öncelikle teslim alınan müşteriyi seçer, kayıt tarihi ve saati girer, sonrasında ise servise alınacak ürün seçersiniz. Garantili bir ürün ise, servis türü Garantili Ürün olmalı ve ürünün bakımıyla ilgilenecek olan personeli seçmelisiniz. Seri No veya IMEI numarası seçerek alış tarihi, satış tarihi, garanti başlangıç tarihi, garanti süresi gibi bilgileri girebilir ve kayıt altına alabilirsiniz. Aynı ürünü bir sonraki kez servise aldığınızda kalan garanti süresini kolaylıkla görebilirsiniz. Böylelikle garanti süresi bitmiş ürünler ile bitmeyenleri ayırabilir, servis ücretlendirmesi işlemlerini garanti süresi dolmuş ürünler için uygulayabilirsiniz.

Teknik Servis

Videomuzu izleyerek fikir edinin

Sizin için hazırladığımız videomuzda bazı kesitler gösterdik, daha fazlası için iletişime geçebilirsiniz.

Hemen İzle

teknik-servis

Sık Sorulan Sorular

Destek ekibimize ve satış personellerimize en çok sorulan soruları bu alanda görebilirsiniz.

Her türlü bakım onarım servislerinin ihtiyacına göre hazırlanmış servis ön muhasebe yazılımıdır. Bu yazılım ile servisinize gelen ürünleri kayıt ederek verilen hizmeti, değişen parçaların takibini kolayca yapabilirsiniz, böylece o parçanın servisinize daha önce gelip gelmediğini ne işlemlerden geçtiğini kayıt altına alabilirsiniz.
Evet yapabilirsiniz, detaylı raporlarımız sayesinde yüzlerce farklı rapor alabilir, binlerce farklı varyasyonlarla karşılaştırabilirsiniz. Tüm verileri analiz edecek ve hangi adımı atacağınıza kolaylıkla karar vereceksiniz.
Evet, e-dönüşüm hizmetleri entegre olarak çalışmaktadır. Diğer programların aksine; satış yaptığınız anda müşterinizin mükellefiyet durumuna göre e-belge oluşur.
Evet, tek bir panelden tüm şubelerinizi yönetebilir, farklı stok bilgileri girebilir, müşteri ayrımlarını görebilirsiniz. İşletme sahiplerinin yaşadığı karmaşa ve hengâme Webticari Programı ile düzene girer, zamandan tasarruf sağlar.
Evet, ürünlerinizi Webticari Teknik Servis Programı ile tek tuş ile yazdırabilirsiniz. Bu işlemi iki şekilde yapabilirsiniz. Etiketlerinizi ister önizleme yoluyla yazdırabilir, isterseniz de uzman arkadaşlarımız tarafından dizayn edilen barkod etiketlerini programa yükler ve tek tuş ile anlık yazdırabilirsiniz.